Jdi na obsah Jdi na menu

Historie

12. 1. 2022

Živočišná výroba byla vždy nedílnou součástí na našem hospodářství. Už náš praděd choval krávy na mléko. Počet dojnic byl odpovídající velikosti tehdejšímu hospodářství. Něco kolem osmi kusů kraviček byl i počáteční stav kdy začal hospodařit i jeho jediný syn se svou rodinou. Po roce 1991 se rozhodl pokračovat v rodinné tradici. Chlév se opět obsadil dojnicemi, které se podařilo pořídit v rámci restituce. Chlév se po drobné rekonstrukci podařilo rozšířit na 12 kusů. Uvedený stav je stejný i v součastné době. V rámci pokračování rodinné tradice se rozhodla pokračovat již třetí generace. Za podpory dotačních programů a realizace projektu v roce 2011 s názvem: „Pořízení zemědělské techniky v rámci pokračování rodinné farmy mladým zemědělcem“ začal hospodařit a do součastné doby hospodaří Jindřich Solovský nejmladší. V součastné době je stav uzavřeného stáda něco kolem 35 kusů skotu. Na farmě pomáhá i několik rodinných příslušníků. Ti se podílí na zajištění běhu farmy. Od roku 2014 se rozšířila nabídka služeb i o výrobu mléčných výrobků. Všichni se snažíme, aby se farma rozšiřovala a vzkvétala. Uvědomujeme si jaký význam má zemědělství pro naši přírodu i celkový ekosystém. Živočišná výroba je důležitým prvkem ve stabilizaci krajiny a půdní mikroflóry. Je úzce spjata s rostlinnou výrobou, bez které by nemohla existovat. Myslíme si, že se v těchto místech na této regionální úrovni jsme schopni produkovat kvalitní výrobky ve stoprocentní kvalitě. Můžeme se tak podílet na tradici, která vždy patřila do těchto míst.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář