Historie
Živočišná výroba byla vždy nedílnou součástí na našem hospodářství. Už náš praděd choval krávy na mléko. Počet dojnic byl odpovídající velikosti tehdejšímu hospodářství. Něco kolem osmi kusů kraviček byl i počáteční stav kdy začal hospodařit i jeho jediný syn se svou rodinou. Po roce 1991 se rozhodl pokračovat v rodinné tradici. Chlév se opět obsadil dojnicemi, které se podařilo pořídit v rámci restituce. Chlév se po drobné rekonstrukci podařilo rozšířit na 12 kusů. Uvedený stav je stejný i v součastné době. V rámci pokračování rodinné tradice se rozhodla pokračovat již třetí generace. Za podpory dotačních programů a realizace projektu v roce 2011 s názvem: „Pořízení zemědělské techniky v rámci pokračování rodinné farmy mladým zemědělcem“ začal hospodařit a do součastné doby hospodaří Jindřich Solovský nejmladší. V součastné době je stav uzavřeného stáda něco kolem 35 kusů skotu. Na farmě pomáhá i několik rodinných příslušníků. Ti se podílí na zajištění běhu farmy. Od roku 2014 se rozšířila nabídka služeb i o výrobu mléčných výrobků. Všichni se snažíme, aby se farma rozšiřovala a vzkvétala. Uvědomujeme si jaký význam má zemědělství pro naši přírodu i celkový ekosystém. Živočišná výroba je důležitým prvkem ve stabilizaci krajiny a půdní mikroflóry. Je úzce spjata s rostlinnou výrobou, bez které by nemohla existovat. Myslíme si, že se v těchto místech na této regionální úrovni jsme schopni produkovat kvalitní výrobky ve stoprocentní kvalitě. Můžeme se tak podílet na tradici, která vždy patřila do těchto míst.